Palat De Lux

- DeGeorgia

by Stefan Ciobanu
January 09,2023

Bijuterii din Argint și Pietre Semi-Prețioase: Sfaturi, Întreținere și Tendințe

Destul de rare in mormintele faraonilor, obiectele din argint au fost descoperite in mormintele caldeene (mileniul IV Foarte indragit in antichitate de persani, argintul a fost extras si de greci, fenicieni, romani, carataginezi si spanioli. "Apei de argint" i se atribuiau mari puteri tamaduitoare; mai tarziu s-au descoperit proprietatile sale bactericide.

Argintul a fost la fel de apreciat, chiar din antichitate, ca si aurul. Orientul, Mesopotamia, Egiptul, Levantul, Troia, Creta, Grecia dar si romanii, persii si indienii au apreciat frumusetea argintului, confectionand din acest metal pretios nu numai bijuterii ci si obiecte de vesela, arme si, din fir de argint, imbracaminte.

A fost o perioada in istorie cand aurul era chiar considerat etalon de valoare - debenul - reprezentand 91 de grame de argint. Numele ii provine din latinescul argentum, derivat la randul sau din grecescul argos care inseamna alb.

Argintul este cel mai reflectiv si accesibil dintre metalele pretioase. Pretul sau scazut permite prelucrarea sa intr-o maniera impunatoare si inovatoare. Bijuteriile din argint "Sterling" deseori sunt prelucrate de cei mai renumiti designeri si pot ajunge la preturi cuprinse intre 100$ si mii de dolari, dupa cum am putut afla de pe blogul

Standardul de calitate al obiectelor din argint este cel Sterling care are in compozitie 92,5 % argint si 7,5 % cupru.

Marcajele argintului:

*in general - Sterling Silver;

*american - 925;

*european - 935;

*francez - 800;

*rusesc - 88 sau 84.

Bratara norocoasa din argint

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut in puterea talismanelor menite sa le sporeasca norocul in viata.Bratarile norocoase, foarte populare in zilele noastre, contin fie un simbol norocos fie reprezentarea unui semn zodiacal. O astfel de bratara din argint avand un trifoi, aduce energii pozitive in viata ta daca tu crezi in puterea ei si a viselor tale.

Este o bijuterie este foarte usor de asortat si poate fi purtata zi de zi. Va propun doua tinute la care puteti adauga bratara norocoasa ca un final touch.O pereche de jeansi scurti devine usor o piesa de rezistenta pe timp de vara.

Pentru zilele libere poti purta jeansii scurti cu un tricou (eventual cu un imprimeu haios) alaturi de o pereche de tenesi sau sandale flats.O alta tinuta chic – relaxata este compusa dintr-o pereche de jeansi skinny si o bluza lejera intr-un galben intens.

Cercei din argint cu pietre, cum sa-i porti

Exista mai multe moduri in care poti purta aceleasi accesorii. O pereche de cercei din argint, cu pietre colorate dau o nota interesanta tinutei tale.

Anul acesta fusta de blugi a reintrat in garderoba feminina. Modelul midi ocupa un loc important in tinutele casual de zi cu zi. Fusta din denim este un articol vestimentar foarte versatil care poate fi purtat atat cu balerini, cat si cu sandale inalte sau pantofi stileto. Chiar daca alegi sa o porti cu un tricou simplu, din bumbac, o pereche de cercei din argint o sa dea tinutei tale un aer chic.

Dintr-un material confortabil si foarte feminina rochia tricotata este o alegere buna pentru sezonul rece. Purtata cu o pereche de cizme din piele intoarsa vei obtine un efect de alungire a siluetei. Cerceii din argint cu pietre in cromatica tinutei tale vor completa impecabil look-ul tau.

Chiar daca un pulover gros cu jeansi reprezinta o varianta calduroasa in zilele friguroase, doamnele stylish fac diferenta cu ajutorul accesoriilor.

Ingrijirea bijuteriilor din argint si nu numai

Atat pietrele pretioase, cele fine, cat si perlele trebuie ferite de temperaturile foarte inalte sau de foc, care pot distruge piatra (in cazul diamantului) sau ii pot schimba culoarea (de exemplu, in cazul safirului, rubinului sau smaraldului).

Orice bijuterie trebuie protejata de socuri, de aceea nu este recomandata purtarea sa atunci cand faceti sport sau orice alta activitate in timpul careia puteti lovi sau deteriora piatra.

Pietrele pretioase sau fine trebuie ferite de contactul cu diferiti acizi, grasimi sau detergenti, de aceea nu este recomandat sa purtati bijuterii in timp ce va ocupati de treburile casnice.Nu incercati sa curatati montura bijuteriilor cu obiecte ascutite sau de orice alt fel.

Bijuteriile trebuie curatate, iar montura verificata o data pe an, dar numai de catre bijutieri, care folosesc baile de ultrasunete in procesul de curatire.

Perlele necesita o ingrijire speciala. Diverse cosmetice (parfumuri, creme, spray-uri) pot deteriora perlele din coliere. Firul folosit pentru colierele din perle, confectionat din matase naturala, trebuie schimbat din cand in cand, deoarece prin purtare se impregneaza cu transpiratie si alte produse cosmetice care pot deteriora grav perlele din tot sirargul.

Perlele, fiind mai putin dure, se recomanda sa nu fie pastrate laolalta cu alte bijuteriui sau obiecte, care le pot zgaria, diminuandu-le substantial valoarea.Orice bijuterie cu pietre pretioase, fine sau perle, trebuie pastrata separat, in cutiuta in care a fost cumparata de la bijutier.

Blog - Cum cureti bijuteriile fine cu pietre pretioase si semipretioase

Ne-a luat mult timp pana sa ne decidem sa scriem acest articol. Pentru ca noi nu recomandam curatarea bijuteriilor fine din aur acasa, din cauza riscului de a le deteriora. Totusi pentru urme usoare de fond de ten, pudra sau alte impuritati, exista cateva solutii rapide si eficiente.

Ce vei afla din acest articol:

Daca ai dubii in privinta tipului de murdarie sau pata de pe bijuteria ta, mai bine nu incerca s-o cureti acasa. Iti recomandam sa ne suni si te vom ajuta cu placere. Avem in atelier echipamente performante si specialisti care stiu exact ce trebuie facut.

1. Pietrele pretioase nu rezista la orice tip de tratament

Nu porni de la ideea ca o piatra cu duritate mare precum diamantul sau rubinul, rezista la orice fel de tratament. Duritatea reprezinta o calitate a pietrei pretioase de a rezista la zgarieturi. Si atat. Sunt tratamente cu substante chimice care pot afecta piatra. De exemplu, diamantul tau poate avea incluziuni si fisuri mici care nu se vad cu ochiul liber, dar care nu vor rezista la temperaturi inalte sau la curatarea mecanica.

2. Cum protejezi bijuteria ca sa nu fie nevoie s-o cureti des

Pentru “sanatatea” bijuteriei tale, preventia este primul pas. Ne amuza paralela cu medicina, dar chiar asa este. Ai grija de bijuteriile tale ca sa te bucuri de ele cat mai mult timp.

Iata ce poti sa faci:

Aplici mai intai cremele sau lotiunile de corp, parfumul si fondul de ten.

Aceste produse chimice pot reduce din intensitatea diamantelor, din capacitatea lor de a reflecta lumina. Ba chiar mai mult, acidul sau alcoolul din compozitie afecteaza iremediabil culoarea si calitatea perlelor.

Aceste produse chimice pot reduce din intensitatea diamantelor, din capacitatea lor de a reflecta lumina. Ba chiar mai mult, acidul sau alcoolul din compozitie afecteaza iremediabil culoarea si calitatea perlelor. Lasa cremele sa se absoarba in piele si abia apoi iti pui bijuteriile.

Pe cat posibil, foloseste parfum in zone care nu au contact direct cu bijuteriile.

Daca ai obiceiul de a-ti parfuma incheietura mainii, asteapta cateva minute inainte de a-ti pune bratara.

3. Cum cureti o bijuterie cu pietre pretioase si semipretioase de impuritati usoare

Consulta tabelul de mai jos, dupa ce ai identificat tipul de piatra din bijuteria ta.

Tip de piatra Metoda de curatare Aspecte importante Citrine Apa calduta, detergent si o perie moale. NU periuta de dinti. Stralucirea citrinului paleste la expunerea la temperaturi inalte. Nu exagera cu apa fierbinte. Granate Apa rece, detergent si o perie foarte moale. Acidul (chiar si transpiratia), precum si caldura pot afecta pietrele. Poarta-le cu grija, curata-le cu mare atentie pentru ca perii tari pot zgaria suprafata pietrei. Diamante Apa calduta, degresant / sapun de maini sau bicarbonat de sodiu si o perie foarte moale. Diamantele sunt cele mai rezistente pietre naturale. Ceea ce inseamna ca rezista la zgarieturi, dar nu incerca sa le supui la socuri mecanice. Pietrele pot avea mici fisuri sau incluziuni. Degreseaza diamantele pentru a le reda stralucirea. Safire Acelasi tratament de curatare ca la diamante. Pentru uscare, sa nu folosesti niciodata prosop de hartie, ci din bumbac. Hartia poate sa zgarie piatra, iar bucatelele mici intra in spatiile libere din montura. Safirele sunt urmatoarele pietre ca duritate, dupa diamante, pe scara Mohs. Cu alte cuvinte, cu un diamant poti sa zgarii un safir, dar cu un safir nu pot sa lasi nicio urma pe diamant:). Rubine Apa calduta, detergent si o perie moale. Urmeaza acelasi tratament ca pentru smaralde. Smaralde Apa calduta, detergent si o perie moale. Incluziunile pot face smaraldele mai susceptibile de a se crapa. Nu folosi apa fierbinte, deoarece multe dintre smaralde au un tratament cu substante chimice uleioase pentru stralucire. Aceasta se poate pierde in timp.

PRO’S TIPS:

Lasa bijuteria pentru 3-4 minute in solutia potrivita, conform tabelului de mai sus. Nu folosi o periuta de dinti, ci o perie moale sau foarte moale cu care doar indepartezi murdaria de la suprafata. Daca observi pete profunde, nu insista. Cel mai bine este sa mergi la un bijutier. Dupa ce ai terminat de curatat, inmoaie din nou bijuteria in solutie. Scutura bijuteria ca sa se scurga cat mai mult lichidul si sa nu ramana pete de detergent. Las-o sa se usuce pe o carpa curata dintr-un textil care nu lasa scame. O laveta textila pentru ochelari poate fi buna.

Ai grija de bijuteria ta! Suntem aici sa te ajutam. #makegoldcoolagain

- DeGeorgia

Producem bijuterii cu diamante, pietre prețioase și pietre semiprețioase, lucrate manual. Avem un portofoliu bogat de diamante, pietre prețioase, semiprețioase şi perle. Toate bijuteriile DeGeorgia Diamonds sunt realizate doar cu pietre naturale de o calitate înaltă, mereu alegem doar pietrele care ating toate standardele de calitate (culoare, taietură, polișare etc) și putem spune că suntem printre puținele brand-uri care fac asta pe piața din România.

În rețeaua noastră de magazine veți întâlni clasicul și contemporanul în modele superbe de inele, inele de logodnă, verighete, cercei, pandantive, coliere, brățări, broșe, butoni, ace de cravată, piercing-uri. La comandă, toate modelele pot fi realizate cu orice tip de piatră, în aur alb, galben sau roz de 14 kt sau de 18 kt.

Oferim serviciul de întreținere gratuit ceea ce face ca bijuteria să își păstreze valoarea și frumusețea de-a lungul anilor, astfel pot fi lăsate moștenire, completând trezoreria familiei.

*Pentru bijuteriile din aur alb se percepe o taxă de rodinare de 15 lei/gr.

  • Stefan Ciobanu
  • January 09,2023

Leave a Reply